Ayurvedske biljke

Navodim samo neke od Ayurvedskih biljaka koje su izuzetno jake i vrlo moćnih sadražaja, te pomažu u prevenciji i liječenju mnogih bolesti. O svakoj ponaosob ću pisati u narednim danima.

Nisam shvaćala da naši ljudi za mnoge od njih nikada nisu čuli, pa eto, ajmo nešto o svakoj pojedinačno i naučiti, a opštirnije ću o njima u narednim tekstovima.   

Ashwagandha

Jedna je od najvažnijih biljaka Ayurvede. To je biljka koja ima vrlo širok spektar djelovanja, vrlo je jakog i močnog sadržaja. Ashwagandha, tj njen korijen, je biljka koja je poznata više od 3000 godina. To je’ ginseng ‘ Ayurvedski medicine. Tradicionalna medicina Indije smatra tu biljku „adaptogenom ” tj biljkom koja poboljšava tjelesnu energiju i atletsku sposobnost, izuzetno jako pojačava imunitet i povećava seksualne sposobnosti i plodnost.

Chyawanprash

Vrijedan je dodatak prehrani. Chyawanprash je hranjiva smjesa od davnina nazivana nektarom besmrtnosti. 

Gotu kola (Brahmi)

Vrijedan dodatak prehrani. Najbolja biljka za pomlađivanje moždanih stanica, živaca i za inteligenciju. 
Vrlo je jak afrodizijak.

Neem

Neem je jedno od najjačih čistača krvi i detoksicirajućih ayurvedskih sredstava.  

Shatavari

Shatavari u prevodu znači „Ona tko posjeduje stotinu supruga“.
Pomaže kod poremećaja ženskih organa, seksualnih poremećaja, općenito pomaže u liječenju neplodnosti. 

Shilajit – Mumio

Uravnotežuje sve tri doshe, hrani sva tkiva. Ova smola jedan je od najstarijih i najpoznatijih prirodnih preparata istoka s nizom ljekovitih svojstava. 

Triphala

Triphala je drevna ljekovita formula koja doslovce radi čuda sa zdravim ljudima i pomaže pri ozdravljenju bolesnima. Vrlo je komplicirana i u samom proučavanju te biljke postoje mnoge kontradiktornosti. No, što je to za meneJ)   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *